Autoluw Vlieland een oase van rust

Vlieland is een net als de andere Nederlandse Waddeneilanden, een plek met veel rust en ruimte. Net als Schiermonnikoog heeft het maar één dorpje en een overdaad aan weelderige natuur. Een echte 'must-see' tijdens een zeiltocht langs de eilanden. Het is autoluw en daardoor een oase van rust om heerlijk ongestoord te fietsen en wandelen. Vanaf de haven is het een mooie wandeling naar het dorp Oost-Vlieland, waar je de gezellige dorpstraat met zijn vele boetiekjes, cafe's en restaurants met terassen aantreft. Het oostelijke deel van het eiland bestaat uit een uitgestrekte en erg imposante zandvlakte, je waant je midden in de Sahara. De Vliehors Expres brengt je er op een bijzondere manier naartoe. 

De leukste dingen om te doen op Vlieland

Op Vlieland kun je oesters plukken en ter plekke of aan boord verorberen, verser zijn ze niet verkrijgbaar. Een bezoekje waard is vuurtoren 'Vuurboetsduin', met een beetje geluk wil de voormalige vuurtorenwachter misschien nog wel een van zijn sterke verhalen vertellen. Pak de fiets en fiets door de bosrijke omgeving naar het Posthuys en geniet hier van een welverdiend drankje of een heerlijke lunch of stap eens binnen in het oudste huis van Vlieland, voor een bezoek aan museum Trompshuys dat hier gevestigd is. 

De sportiefste uitjes op Vlieland

Er zijn vele  outdoor activiteiten voor groepen mogelijk. Zo kun je: blokarten, kitesurfen, powerkiten, beach-volleybal spelen, boogschieten, suppen, mountainbiken of beach-golf spelen.
Voor minder inspannende activiteiten kan je een bezoek brengen aan bierbrouwerij, Fortuna Vlieland, of als groep Yoga doen in de duinen, een pubquiz of één van de GPS challenges uitvoeren.

De overige eilanden