Vlieland is een eiland met veel rust en ruimte, prima om een dag op door te brengen tijdens een zeiltocht langs de eilanden. Het is autoluw en daarom heerlijk  om ongestoord te fietsen en wandelen. Oost-Vlieland is het enige dorp en heeft een heel gezellige dorpstraat met vele boetiekjes en cafe's en restaurants met terassen.  – het oostelijke deel van het eiland is erg uitgestrekt en heeft een uitzonderlijke natuur : je waant je midden in de Shara. De Vliehors Expres brengt je er op een bijzondere manier naartoe. 

Op Vlieland kun je oesters plukken, de vuurtoren beklimmen, door de duinen struinen of bezoek eens museum Trompshuys. Het  museum is gehuisvest in het oudste nog staande pand van Oost-Vlieland. -Anno 1575=

Er zijn vele  outdoor activiteiten voor groepen mogelijk. Zo kan je; blokarten, kitesurfen, powerkiten, beach-volleybal spelen, boogschieten, suppen, mountainbiken of beach-golf spelen.
Voor minder inspannende activiteiten kan je een bezoek brengen aan bierbrouwerij, Fortuna Vlieland, of als groep Yoga doen in de duinen, een pubquiz of één van de GPS challenges uitvoeren.

De overige eilanden