Klein maar fijn: Vlieland met een zeilboot

Vlieland - Klein maar fijn: Vlieland met een zeilboot

Ontdek in de Waddenzee het kleinste eiland van de vijf Nederlandse Waddeneilanden: Vlieland. Als we met een Holland Sail schip zeilen naar Vlieland, dan leggen we aan in de jachthaven van het eiland.

Deze gezellige haven is van alle gemakken voorzien. U vindt er goede sanitaire voorzieningen, een kleine supermarkt, een snackbar en een restaurant met zonneterras dat uitkijkt over de haven. Na een korte wandeling of fietstocht vanaf de ligplek in de haven bent u zo in het hart van het eiland, het dorpje Oost- Vlieland. Dit idyllische eiland bestaat slechts uit één dorpje, maar het biedt een overvloed aan mooie duinpartijen, heerlijke stranden en gezellige terrassen. Dit maakt Vlieland tot een 'must-see' bestemming  tijdens een zeiltocht op de Waddenzee. Omdat het eiland autoluw is, kunt u er ongestoord fietsen en wandelen in harmonie met de natuur. 

Ontdek de charme van zeilen naar Vlieland

Vlieland - Ontdek de charme van zeilen naar Vlieland

Onderweg van uw vertrekpunt richting Vlieland geniet u van de mooiste uitzichten. Met op de achtergrond de meeuwen ontdekt u in de verte Harlingen of één van de andere Waddeneilanden.

Als u geluk heeft varen we langs een zandbank met zeehonden. Aangekomen op het eiland leggen we aan in de haven. Vanaf het schip loopt of fietst u heel makkelijk het dorp Oost-Vlieland in.

In de gezellige dorpsstraat vindt u exclusieve boetiekjes, cafés en restaurants met gezellige terrassen. Een heerlijke plek om te flaneren, een drankje te drinken en een hapje te eten. Wees welkom en laat één van de Holland Sail schepen u brengen naar deze parel in de Waddenzee!

Culinaire avonturen en historische schatten op Vlieland

Op Vlieland vindt u alles binnen handbereik en op fietsafstand. Huur eens een fiets voor een dag en ontdek het eiland of boek een tocht over wat men noemt “de Sahara in de Waddenzee”:

 • Vliehors

  Het oostelijke deel van het eiland is een indrukwekkende zandvlakte die u het gevoel geeft midden in de Sahara te zijn. Een bijzondere manier om de Vliehors te verkennen is het maken van een tocht met de Vliehors Express naar het reddingshuisje midden op de zandvlakte.

 • Vuurtoren

  De vuurtoren van Vlieland is met haar 16,8 meter niet heel hoog maar staat op de hoogste duin van Vlieland, de “Vuurboetsduin”. Deze is maar liefst 42 meter hoog en te voet bereikbaar vanaf het dorp.

 • Posthuys

  Dit hotel en restaurant is een begrip op het eiland. Een mooie fietstocht brengt u naar deze locatie, waar u kunt genieten van een welverdiend drankje, een heerlijke lunch of diner.

 • Trompshuys

  Stap binnen in het oudste huis van Vlieland en ontdek de rijke geschiedenis van het eiland.

 • De Noordwester

  In dit natuurhistorisch museum en zeeaquarium vindt u een schat aan informatie over het leven met het water op Vlieland.

Actie en ontspanning op Vlieland

Op Vlieland vindt u veel aanbod aan outdoor activiteiten. Van een spannende activiteit tot ontspannende uitjes, er is voor elk wat wils

 • Yoga

  Probeer eens een ontspannen yogales op het strand; een heerlijke manier om de dag te beginnen.

 • Blokarten

  Ervaar de kracht en de macht van de wind aan de zeelijn tijdens het blokarten in een lichtgewicht karretje met een zeil.

 • Kitesurfen

  Kitesurfen is echt een sportieve uitdaging. Voel al surfend de kracht van de wind en maak een reis door de lucht aan de vlieger

 • GPS challenge

  Ga op avontuur en voltooi uitdagende opdrachten tijdens de CPS challenge terwijl u Vlieland ontdekt.

 • Bierbrouwerij

  Bezoek bierbrouwerij Fortuna Vlieland en ontdek de ambachtelijke bieren van het eiland. Proef en geniet samen met uw gezelschap van de lokale brouwsels.

Eilandhoppen

Vlieland - Eilandhoppen

Ontdek met Holland Sail alle Nederlandse Waddeneilanden. Wij varen daar waar de wind ons brengt, of dat nu Vlieland is of Terschelling, Texel, Ameland of Schiermonnikoog. Ontdek de mogelijkheden van varen naar de Waddeneilanden op één van onze prachtige schepen. We nodigen u graag uit om samen met onze ervaren schippers en bemanning de zeilen te hijsen en het ruime sop te kiezen!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
 • Actieve zeiltochten
 • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
 • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
 • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo