Terschelling - Een Geliefd Juweeltje van de Waddenzee!

Terschelling - Terschelling - Een Geliefd Juweeltje van de Waddenzee!

Terschelling behoort tot de meest geliefde eiland bestemmingen in de Waddenzee, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom!

De haven ligt dicht bij het sfeervolle dorp West-Terschelling, waar je wordt verwelkomd door het imposante licht van de oudste vuurtoren van Nederland - de 'Brandaris'. Deze beroemde vuurtoren staat symbool voor de rijke maritieme geschiedenis van Terschelling en is een iconisch herkenningsteken voor zowel Nederlanders als internationale bezoekers. Een van de grootste trekpleisters van Terschelling is Oerol, het jaarlijkse culturele festival dat sinds 1981 plaatsvindt. Dit festival is een ware viering van kunst, muziek en theater en trekt bezoekers vanuit alle hoeken van het land en daarbuiten. Tijdens Oerol komt het eiland tot leven met bruisende activiteiten en creatieve uitvoeringen, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel kunstliefhebbers als avontuur zoekers.

Terschelling biedt een perfecte balans tussen adembenemende natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Met zijn pittoreske dorpjes, uitgestrekte duinen, prachtige stranden en diverse landschappen, is het eiland een ware parel in de Waddenzee. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culturele verrijking, Terschelling zal je zeker betoveren met zijn unieke charme en veelzijdigheid.

De Leukste Activiteiten op Terschelling - Ontdek het Eilandparadijs!

Terschelling - De Leukste Activiteiten op Terschelling - Ontdek het Eilandparadijs!

Shoppen en Cranberry Lekkernijen Proeven: Wandel door de gezellige straatjes van West-Terschelling en ontdek charmante winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt vinden. Verwen je smaakpapillen met lokale lekkernijen op een van de vele zonnige terrasjes of in een sfeervolle strandtent, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het Groene strand. Huur een fiets en ontdek de adembenemende schoonheid van Terschelling. Fiets door de diverse landschappen en bezoek de andere karakteristieke dorpen, zoals het gezellige Midsland, het pittoreske Hoorn of het meest oostelijke dorp Oosterend.

Bijzonder natuurgebied op waddeneiland Terschelling

Terschelling - Bijzonder natuurgebied op waddeneiland Terschelling

Natuurreservaat de Boschplaat: Bezoek het meest oostelijke puntje van Terschelling en ontdek het prachtige natuurreservaat de Boschplaat. Dit gebied herbergt een overvloed aan biodiversiteit en is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, met wel 65 broedende vogelsoorten. Bovendien is de Boschplaat een Dark Sky Park, waar je kunt genieten van een adembenemende sterrenhemel.

Ontdek meer Waddeneilanden, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Zeilen naar Waddenfavoriet Terschelling

Terschelling biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als levensgenieters. Of je nu wilt genieten van de lokale lekkernijen, de woeste duinen wil bedwingen of gewoon wilt ontspannen op een zonnig terras, Terschelling zal je verrassen met zijn unieke charme. Stap aan boord van een van de traditionele schepen van Holland Sail voor een onvergetelijke vakantie en beleef de leukste avonturen op dit bijzondere eiland paradijs!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2177 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo