Met een zeilschip naar Terschelling

Terschelling - Met een zeilschip naar Terschelling

Onze traditionele zeilschepen varen over de Waddenzee naar Terschelling en de andere waddeneilanden.

Na een prachtige reis over de Waddenzee, waar u misschien wel een paar zeehonden heeft gespot op een zandbank, ziet u hem al staan: de oudste vuurtoren van Nederland, de 'Brandaris'. Echt een bezoek waard! In de avondschemer wijst het opvallende licht van de imposante vuurtoren u de weg naar het eiland, als een warm baken in de duisternis. De Brandaris staat symbool voor de rijke geschiedenis van Terschelling en de scheepvaart en is een iconisch herkenningsteken voor niet alleen Nederlanders maar ook voor internationale bezoekers.

De aankomsthaven van dit prachtige eiland ligt dicht bij het sfeervolle dorp West-Terschelling, waar het bruist van gezelligheid. Stap aan boord van onze Bruine vloot zeilschepen en zet koers naar Terschelling!

Terschelling ontdekken met Holland Sail - de leukste activiteiten

Terschelling - Terschelling ontdekken met Holland Sail - de leukste activiteiten

Een andere bekende trekpleister van Terschelling is Oerol, het jaarlijkse culturele festival dat sinds 1981 plaatsvindt. Een theaterfestival waarbij kunst, muziek en theater bezoekers trekt vanuit alle windrichtingen van het land en zelfs daarbuiten. Met creatieve voorstellingen zoals straattheater, muziek en beeldende kunst vormt letterlijk het gehele eiland het podium en is daarmee één van de grootste en sfeervolste theaterfestivals van Europa.

Terschelling biedt een mix van natuur en cultuur. Met sfeervolle dorpjes, uitgestrekte duinen, prachtige zandstranden en diverse landschappen, is het eiland een echte parel in de Waddenzee. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, Terschelling zal u verrassen met zijn veelzijdigheid:

  • Shoppen: Wandel door de straatjes van West-Terschelling en ontdek de winkels op het Waddeneiland.
  • Cranberry lekkernijen proeven: Op het eiland groeien cranberries die verwerkt worden in lokale lekkernijen.
  • Horeca bezoeken: Geniet van de zon en uw vakantie op een van de vele zonnige terrasjes of in een sfeervolle strandtent.
  • Fietsen: Huur een fiets en bezoek karakteristieke dorpen, zoals Midsland, Hoorn of het meest oostelijke dorp Oosterend.
  • Strand: Genieten van de zon, luieren op het strand en een frisse duik nemen in de zee hoort er natuurlijk ook bij!

Natuurreservaat de Boschplaat

Terschelling - Natuurreservaat de Boschplaat

Bezoekt u het meest oostelijke puntje van het eiland, dan ontdekt u natuurreservaat de Boschplaat. Dit gebied is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, met wel 65 broedende vogelsoorten. Bovendien is de Boschplaat een zogenoemd ‘Dark Sky Park’, waar u kunt genieten van een adembenemende sterrenhemel.

Bekijk meer Waddeneilanden ontdek ons aanbod uitstekend onderhouden, traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Zeilen naar Waddenfavoriet Terschelling

Terschelling biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als levensgenieters. Of u nu wilt genieten van de lokale lekkernijen, de woeste duinen wil bedwingen of gewoon wilt ontspannen op een zonnig terras, Terschelling zal u verrassen met zijn unieke charme. Stap aan boord van één van de traditionele schepen van Holland Sail en beleef de leukste avonturen op dit bijzondere eiland!

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo