Terschelling is één van de populairste eilandbestemmingen van de Waddenzee. Het eiland staat bekend om de vuurtoren ‘Brandaris’ – de oudste vuurtoren van Nederland – en o.a. het cultuur festival Oerol dat sinds 1981 jaarlijks gehouden wordt.

Terschelling -
Terschelling -
Terschelling -
Terschelling -

De Zeevaartschool Willem Barentsz is genoemd naar de  bekende ontdekkingsreiziger die op het eiland geboren is, Onze schepen meren af in de haven van West-Terschelling, waar ook de vuurtoren Brandaris staat. In dit gezellige dorpje kun je heerlijk "shoppen", maar ook fietsen huren waarmee je de rest van het eiland kunt verkennen, naar de andere dorpen zoals Midsland, Hoorn of het meest oostelijke dorp Oosterend . Op het meest oostelijke puntje ligt het natuurreservaat de Boschplaat – één van de meest waardevolle natuurgebieden van Nederland, waar 65 vogelsoorten broeden. De Boschplaat is bovendien een Dark Sky Park. Het strand van Terschelling is het breedste strand van Europa.

Naast de vele verharde fietspaden, kun je ook via de talloze wandelroutes direct het duingebied inlopen waar je uren kunt wandelen en van het afwisselende duinlandschap kunt genieten. Wil je wat terug doen voor de natuur ?  Ga dan  eens milieu jutten 

De overige eilanden