Monnickendam havenstad aan de Gouwzee

Monnickendam - Monnickendam havenstad aan de Gouwzee

De havenstad Monnickendam ligt aan de Gouwzee – een stuk water dat van het Markermeer gescheiden wordt door het schiereiland Marken.

De voormalige handelsstad lag gunstig aan de Zuiderzee en heeft daardoor een lange historie met de scheepvaart.

De Speeltoren in Monnickendam

Monnickendam ging door verschillende stadsbranden bijna geheel in vlammen op. Met uitzondering van de Speeltoren – de oude stadhuistoren waarin zich het oudste met de hand bespeelbare carillon van Nederland bevindt.

Toch heeft Monnickendam een historisch aanzicht met een houten ophaalbrug, een mooie binnenhaven waar traditionele zeilschepen het beeld bepalen en een centrum met historische panden.

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo