Kampen: Het begin van een zeilavontuur met historische echo's

Kampen is de vertrekplaats van de prachtige tweemast-klipper de Sûdwester. Het schip ligt in de rivier de IJssel in het centrum van Kampen, op loopafstand van treinstation 'Kampen-centraal'.

Kampen is niet zomaar een stad; het is een Hanzestad die de tand des tijds heeft doorstaan en bruisend van leven is gebleven. Je zou bijna zeggen dat je door een levend museum wandelt wanneer je hier bent. De silhouet van de stad langs de IJssel, de opvallende Stadsbrug met haar schitterende gouden wielen, en de majestueuze poorten weerspiegelen de rijke geschiedenis. De goed bewaarde binnenstad, met zijn talloze monumenten, vertelt een verhaal van vervlogen tijden en trots.

Ben je geïntrigeerd door de charmes van Kampen en wil je meer historische havens ontdekken? Duik dan in ons aanbod van onze traditionele zeilschepen. Of je nu de beschikbaarheid van een zeiltocht wilt controleren of verdere vragen hebt, we staan voor je klaar. Maak van Kampen jouw springplank naar een onvergetelijk avontuur op het Nederlandse water.

Ontdek meer historische havenstadjes, bekijk ons aanbod van traditionele zeilschepen te huur, controleer de beschikbaarheid van zeiltochten of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

Boekingskantoor voor platbodemschepen

Holland Sail is een coöperatie van scheepseigenaren met een eigen boekingskantoor! Wij verhuren onze traditionele zeilschepen die op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren varen.

De vloot van Holland Sail bestaat uit een 30-tal traditionele zeilschepen zoals authentieke tjalken en imposante klippers. Holland Sail is in het voorjaar van 2009 van start gegaan met als doel onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen aan boord van de schepen. Het kantoor van Holland Sail is gevestigd in Enkhuizen en ons motto luidt: eens gezeild, altijd zeeman!

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 2249 ervaringen
  • Actieve zeiltochten
  • Tevreden klanten geven ons een 9,6/10
  • Weekendkorting voor kinderen tot 12 jaar
  • Zeilen met ervaren schippers
Holland Sail logo