Enkhuizen

Enkhuizen is de vertrekplaats van veel van onze zeilschepen en ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer. Deze historische havenstad heeft een zeer rijke geschiedenis. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de iconische Drommedaris, de havens en grachten die door de binnenstad lopen, de laatgotische Pancraskerk, de Koepoort en het stadhuis.

In Enkhuizen hoeft u zich niet te vervelen!

U kunt zich in Enkhuizen vermaken. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder een bezoek aan het Flessenscheepjesmuseum, het Zuiderzeemuseum, het Enkhuizer Almanakmusem en het Heiligenbeeldenmuseum. Ook in de binnenstad zijn er cafétjes, terrasjes en restaurants te bezoeken.

Het belangrijkste in Enkhuizen zijn de havens: de binnenhaven, de buitenhaven en de Gependam, waar veel Holland Sail-schepen tijdens het seizoen aangemeerd liggen.

Wat Holland Sail voor u doet

De liefde voor het zeilen zit bij alle schippers en medewerkers van Holland Sail ingebakken. Dat willen we graag met u delen, zodat ook u die passie kunt ervaren.

De Holland Sail-schepen zijn traditionele zeilschepen en worden continu door de schippers onderhouden. Deze zeilschepen zijn dikwijls ouder dan 100 jaar. Met zo'n rijke geschiedenis voelt u de unieke identiteit van het schip tijdens uw zeilreis.

Holland Sail is HISWA-lid
Zeker en vertrouwd uw zeilreis boeken

9,6
Klanttevredenheid 1237 ervaringen
  • Actief zeilen
  • Persoonlijke service
  • Ervaren schippers
  • Klanten geven ons een 9.5 / 10